Paljasjalkakengat.net - verkkokaupan ale

Arvostelu: Fitbit Surge “super-urheilukello” – sykemittari ja GPS

Yksi 2015 alun kuumimmista ja odotetuimmista tuotteista on ollut Fitbit Surge. Fitbit on San Franciscossa päämajaansa pitävä 7-vuotias langattomien terveysteknologiatuotteiden valmistaja, joka tuli tunnetuksi aktiviteettirannekkeillaan. Surge on Fitbitin uusi lippulaivamalli, jolle yhtiö on antanut kuvauksen “Fitness Super Watch”. Surge lupaa olla täydellinen kumppani aktiivisen liikkujan treeneihin ja jokapäiväiseen elämiseen – aina unen mittaamisesta…

Yhteenveto

Kokonaisuus
Helppokäyttöisyys
GPS-ominaisuudet
Sykemittaus
Aktiivisuusominaisuudet

Yhteensä

Monipuolinen urheilukello, jonka akilleenkantapää on optinen sykkeenmittaus, joka ei toimi luotettavasti.

Lukija-arvostelu: 3.16 ( 4 ääntä)

Yksi 2015 alun kuumimmista ja odotetuimmista tuotteista on ollut Fitbit Surge.

Fitbit on San Franciscossa päämajaansa pitävä 7-vuotias langattomien terveysteknologiatuotteiden valmistaja, joka tuli tunnetuksi aktiviteettirannekkeillaan.

Surge on Fitbitin uusi lippulaivamalli, jolle yhtiö on antanut kuvauksen “Fitness Super Watch”. Surge lupaa olla täydellinen kumppani aktiivisen liikkujan treeneihin ja jokapäiväiseen elämiseen – aina unen mittaamisesta juoksuun ja rankkoihin treeneihin.

Laitteessa on mm. optinen sykkeenmittaus ranteesta sekä GPS-vastaanotin vauhdin ja matkan määrittämiseksi.

Tarvitsin uuden sykemittarin, koska vanha Garmin Forerunnerini oli alkanut olemaan vanhuuttaan epäluotettava, ja odotin innolla Fitbitin uutuutta. Viimeinkin pääsisi sykevyöstä eroon ja saisi lähes ympärivuorokautista dataa mm. leposykkeestä! Tarvitsin myös äänettömän herätyskellon entisen “äänettömän” tilalle, ja tämäkin ominaisuus Surgesta löytyy.

Testasin kelloa päivittäisessä käytössä ja eri urheilulajeissa reilun kolmen viikon ajan. Kuten ehkä jo tähdistä huomasit, Fitness “Super Watch” ei osoittautunut – hyvin valitettavasti – nimensä mukaiseksi…

Lyhyesti: tätä tuotetta on vaikea suositella kenellekään.
Pidemmälti: lue eteenpäin…

fitbit surge charge hr tuotevalikoima
Fitbitin tuotevalikoima

Tekniset ominaisuudet

Fitbit-Surge-profiili_Surge-arvosteluSurge on Fitbitin tuotevalikoiman kallein (n. 260 eur) ja suorituskykyisin malli.

Fitbitillä on on tätä nykyä arvioiden mukaan n. 68 % markkinaosuus aktiviteettimittauslaitemarkkinoista Yhdysvalloissa. Fitbitin tekninen ja ohjelmisto-osaaminen onkin huippuluokkaa. Kilpailijoita ovat mm. Jawbone sekä lukuisat pienemmät, etenkin Kiinasta ponnistavat valmistajat sekä vanhemmat isot pelurit kuten Garmin, Polar, Suunto ja Apple, joiden tontille Surge nyt pyrkii iskemään.

Surgen yleiset ominaisuudet:

 • Akun kesto: jopa 7 päivää
 • Latausaika: 1-2h
 • Lähetin: Bluetooth 4.0

Sensorit:

 • GPS
 • 3-akselinen kiihtyvyysanturi
 • 3-akselinen gyroskooppi
 • digitaalinen kompassi
 • optinen sykkeenlukija
 • korkeusmittari
 • valoisuustunnistin
 • värinämoottori

Surgessa on kosketusnäyttö, ja kolme eri nappia eri toimintoihin.

Fitbit ei lupaa Surgen olevan täysin vesitiivis, vaan pelkästään hien-, sateen- ja roiskeenpitävä. Uimiseen se ei siis virallisesti sovellu, vaikkakin jotkut käyttäjät ovat raportoineet ettei se ole vaikuttanut laitteen toimintaan.

Akun kesto oli kohtuullinen – ilman GPS:n käyttöä akku kestää monta päivää, noin 4-5. GPS vie paljon virtaa, ja GPS päällä akku ei kestä kuin n.5h. Eli ultrasuorituksiin laitteesta ei ole.

Surgen saa synkronoitua automaattisesti älypuhelimien (iOS, Android, Windows Phone) kanssa Bluetoothilla (vaatii 4.0 version), sekä USB-piuhan kanssa tietokoneiden kanssa. Surgen saa myös näyttämään halutessaan omasta puhelimesta soittajan numeron sekä tekstiviestit.

Koko

Fitbit Surgea löytyy kolmessa koossa: Small, Large and X-Large. Kello-osa on kaikissa samankokoinen, vain rannekkeen pituus vaihtelee. Small lienee hyvä monille naisille, siinä missä large sopinee suurelle osaa miehistä.

Itselläni oli Large, joka sopi oikein hyvin. Small olisi varmaan juuri ja juuri mahtunut, mutta laitteen tulee ohjeen mukaan mahtua myös hieman ylemmäs ranteeseen kuin ihan ohuimpaan kohtaan. Ohjeissa neuvotaan harjoitellessa pitämään Surgea ylempänä ranteessa, kahden tai kolmen sormen päässä ranteen ohuimmasta kohdasta.

Surge ei kellona ole valtavan suuri, joskin sen verran kuitenkin että itselläni oli tiukilla joidenkin kapeampihihaisten kauluspaitojen kanssa. Sinänsä kello on omasta mielestäni ihan kohtuullisen tyylikäs, vaikkei mikään designin riemuvoitto olekaan.

Unenmittauksessa kellon koko saattaa jakaa mielipiteitä – itselläni ei ollut ongelmaa pitää kelloa yöllä, joskin se on kokonsa puolesta siinä rajoilla. Jonkun mielestä se voi olla häiritsevän iso.

Näyttö

Surgen näyttöä on helppo lukea ja se on sopivan kokoinen. Kosketusnäytön hipaisu toimii turhankin tehokkaasti, ja välillä tuli vahingossa vaihdettua näkymää, kun yritti painaa nappia tai vain korjata laitteen asentoa kädessä. Ei mikään kummempi ongelma tosin ja osittain tottumiskysymys.

Ainoa ärsyttävä ja moitittava ominaisuus oikeastaan on se, että juoksussa näytön sisältöä ei pysty kunnolla valitsemaan. Surge näyttää aina ylhäällä pienellä kokonaismatkan, ja näytön paraatipaikalla erittäin isolla käytetyn ajan. Alareunan pieneen tilaan saa oikealle ja vasemmalle hipaisemalla vaihdettua nopeuden, sykkeen, kalorit tai kellonajan. Näitä ei siis saa näkymään samanaikaisesti.

Fitbit Surge juoksuRiippuu pitkälti omista tottumuksista, mutta esimerkiksi itselleni käytetty aika on aivan viimeisimpiä prioriteetteina, enkä sitä normaalisti tarvitse kuin lenkin lopussa. Oli todella ärsyttävää, että tämä oli aina Surgessa ykkössijalla. Itse haluan nähdä samalla silmäyksellä nimenomaan nopeuden ja sykkeen sekä kuljetun matkan. Oli epäkäytännöllistä, että nopeuden ja sykkeen tarkistaakseen piti räplätä laitetta, vaikkakin vain hipaisun verran.

Mutta voisi olettaa, että tulevat ohjelmistopäivitykset voisivat tuoda uusia vaihtoehtoja näkymiin.

Applikaatio

Fitbit app - Fitbit Surge arvostelu

Fitbit on alusta asti panostanut paljon ohjelmistosuunnitteluun, ja mobiiliapplikaatio onkin erittäin tyylikäs. Se on kohtuullisen helppokäyttöinen, vaikkei kaikilta ominaisuuksiltaan aivan intuitiivinen olekaan.

fitbit app dashboardApplikaatiosta saa jaettua dataa myös halutessaan joihinkin toisiin palveluihin, kuten MyFitnessPal, mutta se ei synkronoi ainakaan tällä hetkellä Applen HealthKitin tai Google Fitin kanssa. (Fitbitin lista tuetuista applikaatioista)

Ensimmäisellä kerralla uusi laite rekisteröidään yksinkertaisesti Fitbin ohjelman kanssa, ja tämän jälkeen Surge synkronoi tietonsa automaattisesti aina kun ohjelman avaa. Ohjelma näyttää myös esimerkiksi sykkeen reaaliajassa suoraan laitteesta.

Surgen mittaamaa dataa voi applikaatiolla päivittää helposti, mikäli huomaa virheitä. Hälytysten luominen on suhteellisen helppoa, joskin muutaman näppäyksen päässä.

 

Päivittäinen aktiviteettimittaus

Fitbit Surgesta löytyvät kaikki samat aktiviteettiominaisuudet kuin Fitbitin halvemmista malleistakin: askelmäärän, matkan sekä kaloreiden mittaus. Surge näyttää myös päivässä noustujen porraskerrosten määrän.

Nämä päivittäistilastot näkee kellosta helposti yksinkertaisesti kosketusnäyttöä pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle. Näytön voi näin valita esimerkiksi näyttämään kellonaikaa, askelia, kaloreita tai sykettä.

Fitbit stats swipeAskeleiden mittaus näytti toimivan aika tarkasti. Surgessa on automaattinen 10 000 askeleen päivätavoite, jonka täyttymisestä se ilmoittaa iloisella tiedoteruudulla ja värinähälytyksellä. Myös monia muita tavoitteita on sisäänrakennettua, ja niistä saa tiedon applikaation ja emailin välityksellä. Fitbitin applikaatiossa pystyy myös muodostamaan useamman henkilön ryhmiä tavoitteista kilpailemaan.

Kaloreiden kulutusta en mitenkään vertaillut.

Urheilusuoritukset ja GPS-mittaus

Surge mittaa siis jatkuvasti ranteesta sykettä ja liikettä, mutta kellosta voi myös valita harjoituksen ja käynnistää (ja lopettaa) ajanoton ja mittauksen, jolloin myöhemmin näkee applikaatiosta tämän yksittäisenä suorituksena. Näin saa myös juoksua varten GPS:n päälle.

Surgesta löytyvät nämä lajivalinnat: juoksu, hiking, juoksumatto, spinning, painonnosto, elliptinen traineri, jooga ja geneerinen “workout”. Lisää ilmeisesti tulee ohjelmistopäivitysten myötä, esim. pyöräily julkaistiin juuri. Juoksumattomoodi käyttää askeleita päätelläkseen kokonaismatkan. Tosin tätä varten täytyy itse asettaa oma askeleen pituus Fitbitin verkkosivuilla. (Pituuden voi määrittää esimerkiksi juoksemalla tietyn pituinen matka ja sitten jakamalla se Fitbitin mittaamalla askelmäärällä).

Surgen GPS-mittari toimii hyvin. Sijainti löytyi aina <15 sekunnissa, ja tarkkuudessa ei ole suurempaa moittimista ainakaan ei-kilpailukäytössä.

Pientä epätarkkuutta matkassa oli havaittavissa korkeampien rakennusten keskellä, mutta muutaman kerran perusteella yhdellä tai kahdella eri GPS-mittarilla vertaillen tulokset olivat n. 1-3% haarukan sisällä 10-15 km matkalla.

Vauhdin suhteen Surge näytti myös tarkasti samaa kuin Garmin. Muutaman sekunnin viivettä on havaittavissa vauhdin muutoksissa.

Jälkeenpäin applikaatiosta näkee myös selkeästi juoksun statistiikat ml. kilometri/maili ja manuaaliset splitit, ja reitti näytetään kartalla, jota pystyy zoomaamaan.

Sykkeenmittaus

fitbit-surge-taustaSykkeenmittaus ilman sykevyötä oli yksi mielenkiintoisimmista ja eniten odottamistani ominaisuuksista – vähemmän osia, yksi patteri vähemmän huolehdittavana, ja lisäksi tietoa syketasosta pitkin päivää.

Leposykehän on jossain määrin yksilöllistä, mutta pääsäätöisesti alhaisempi leposyke tarkoittaa parempaa sydämen kuntoa ja on tutkimusten mukaan yhteydessä myös alhaisempaan kuolleisuuteen. Omaa leposyketasoaan seuraamalla voi myös seurata harjoittelun vaikutuksia, kehon palautumista, ja toisaalta muita kuormitustekijöitä elämässään; sykkeeseen vaikuttavat myös sairaudet, stressi, väsymys, syöminen, kahvi, alkoholi, monet lääkkeet sekä ilman lämpötila.

Fitbit Surge hoitaa sykkeenmittauksen optisesti kellon taustapuolella olevilla vihreillä ledeillä, jotka mittaavat veren virtaamista suonissa (asetuksista saa mittauksen myös pois päältä). Tämä optinen tekniikka on perusteiltaan sama kuin mitä vaikkapa suomalainen PulseOn käyttää. (Jos sinulla on ollut PulseOn käytössä, jätä kommentteihin oma arvostelusi sen toiminnasta!)

Valitettavasti sykkeenmittaus urheillessa osoittautui juuri Surgen heikoimmaksi puoleksi.

Surgen leposykkeen mittaus

Leposykkeen mittaus näytti toimivan hyvin ja tarkasti. Esimerkiksi nukkuessa sekä Surgen että Beddit-unisensorin mittaama leposyke oli aikalailla samoissa lukemissa, ja aamulla Omronin rannemittarilla tarkistettuna syke oli samalla tasolla Surgen kanssa.

Jokusen kerran tosin huomasin portaita reippaasti muutaman kerroksen verran noustessa, että Surgen mielestä syketaso ei juurikaan noussut, vaikka varmastikin syke oikeasti oli kohonnut huomattavasti.

Surgen sykkeenmittaustarkkuus urheillessa

Optinen sykkeemittaus ranteesta urheillessa on yksi suurimpia syitä hankkia Surge, ja ko. ominaisuus myös erottaa sen muista halvemmista GPS-kelloista (tai GPS-laadultaan parempia samanhintaisia). Muita GPS-kelloja, joissa on optinen sykkeenmittaus ei ole vielä kovin montaa, joten odotukset olivat kovat.

Fitbit Surge oikea kohta
Surgen suositeltu kohta urheillessa

Surgen ohjeissa neuvotaan harjoitellessa pitämään laitetta ylempänä ranteessa, kahden tai kolmen sormen päässä ranteen ohuimmasta kohdasta. Kellon pitäisi olla napakasti kiinni ranteessa, muttei kuitenkaan liian tiukasti.

Kokeiluaikana koitin käyttää laitetta ohjeiden mukaisesti vasemmassa kädessä (olen oikeakätinen) kymmenillä eri yhdistelmillä (eri kohdissa käsivartta, löysällä/kireällä). Mikään kombinaatio ei johtanut luotettavaan mittaukseen.

Otetaanpa ensin kuntosalikäyttö.

Kuntosalilla vertailin laitteen näyttämiä lukemia omaan Polar-sykemittariini sekä kuntosalilaitteiden (kuntopyörä, elliptinen traineri) mittareihin, jotka ovat osoittatuneet myös kohtuullisen tarkoiksi. Surge oli useimmiten valtavasti pielessä – 20-40 lyöntiä (useimmiten liian vähän). Usein tämän pystyi toteamaan itsekin ilman referenssejä, jos Surge näytti <140 lyöntiä, kun tiesi että lukeman pitäisi olla pikemminkin >160.

Välillä sain asetettua Surgen sellaiseen kohtaan kädessä, että se näytti väliaikaisesti täysin oikein ja samaa vertailumittareiden kanssa, mutta tämä kesti aina vain rajallisen ajan, muutaman minuutin käytännössä. Sen jälkeen taas Surgen lukemat alkoivat muuttua, enkä saanut sitä millään pysymään lukemissa, joka olisi edes 5% marginaalin sisällä (minkä itse olisin valmis hyväksymään).

Esimerkiksi kuntopyörällä onnistuin muutaman kerran löytämään kädestä kohdan, jossa Surge näytti jokseenkin samaa kuin kuntopyörä, mutta heti kohta kättä liikuttaessa tai kahvaa puristaessa Surge tipahti ~20 lyöntiä eikä itsestään tästä toennut ellei taas erikseen yrittänyt saada sitä kalibroitua oikeaan kohtaan. Syke saatoi siis olla 155, siinä missä Surge näytti 135 ja välillä tippui 95:eenkin.

Lisätestinä kuntopyörällä sykettä nostaessa Surge ei koskaan seurannut yli 165:n, vaikka syke oikeasti meni lähelle 180 tai yli ja vaikka Surgen olisi ennen sykkeen nostatusta saanut samoihin lukemiin pyörän kanssa ja Surgen käden piti jopa koko ajan täysin paikallaan. Samoja ongelmia ylimpien sykelukemien puuttumisesta olen nähnyt myös muiden mittareiden käyttäjiltä.

Crosstrainerilla en onnistunut kertaakaan löytämään kohtaa, jossa Surge näyttäisi oikein. Ilmeisesti käsien liike on liikaa laitteelle. Surgen hankkimisen jälkeen olen nähnyt paljon pettyneitä kommentteja, joissa todetaan ettei laite sovellu esim. crosstraining-käyttöön lainkaan.

Myöskin soutaessa Surge näytti jatkuvasti 95-128 siinä missä syke oikeasti oli 160+.

Fitbit Surge sykeominaisuudet

Miten sitten käyttö lenkillä, juokseminenhan on Fitbitin markkinoinnissa nostettu nähtävästi ykkösijalle?

Juoksin Surgen kanssa useita 10-11km lenkkejä. Lenkillä laite useimmiten heitti n.20-30 lyöntiä Polariin nähden. Yhdellä lenkillä Surge tosin näytti ehkä n. 90% ajasta samaa sykelukemaa kuin Polar, ja lenkin jälkeen ilmoitettu keskisyke oli melkein sama. Mutta siihen se sitten jäikin.

Normaalisti esimerkiksi 5km tasaisella pätkällä juostessa Polar näytti tasaista 143, kun Surge taas näytti 162-163, vaikka sitä yritti siirrellä kädessä eri kohtiin. Välillä löysin kohdan, jossa lukemat olivat samat, mutta sitten taas 5-10min sisällä Surge lähti näyttämään väärin.

Samoin joka ainoan kerran peruslenkkini ainoassa mäkikohdassa Surge näytti mäen alla enemmän kuin mäen päällä – esim. 163 mäen alla ja 145 mäen päällä. Oikeasti tässä kohtaa syke on tyypillisesti ~170 kieppeillä.

Kahdella lenkillä Surge on kyseisen mäen jälkeen sitten jostain syystä laskenut ja näyttänyt koko loppulenkin lukemia 135-140 (siinä missä se näytti alkulenkin n.163 aina mäkeen asti), kun oikeasti syke on hivunnut 155 tai yli loppuosan aikana.

Lopputuloksena kaikesta oli siis iso pettymys. Vaikka Surge näytti joskus oikein tai lähelle oikein, oli täysin mahdotonta luottaa sen antamiin lukemiin, koska laite oli jatkuvasti niin pahasti pielessä. Vaikka sen synkronoi toisen mittarin kanssa löytämällä kohdan, jossa se näytti samaa, hetken päästä Surge siis taas näytti vääriä lukemia, vaikka näennäisesti se olisi pysynyt täysin samassa kohdassa kättä. Koitin myös “ankkuroida” laitteen “oikeaan” kohtaan hikinauhalla, mutta tuloksetta.

Kokemusteni jälkeen selailin erinäisiä englanninkielisiä arvosteluita, ja totesin, että täsmälleen samoja pettyneitä kommentteja epäluotettavuudesta löytyi valtavasti.

On vaikea sanoa, pystytäänkö tarkkuutta parantamaan ohjelmistopäivityksillä, vai onko tämä paras, mihin nykyinen laitteisto kykenee.

“With continuous heart rate readings, Surge keeps you in the zone—all day and during workouts. No straps. No clips. No guessing.” – Fitbit Surgen markkinointi-tagline

Unen mittaus/seuranta

Fitbit unenmittaus stats
Surge seuraa unta automaattisesti, ilman lisävalintoja. Itse laitteesta unidataa ei näe, vaan se pitää tarkistaa applikaatiosta, joka näyttää aamulla edellisen yön unen määrän. Erikseen diagrammista näkee myös, missä vaiheissa uni on ollut levollista vs. levotonta.

Automaattinen mittaus on mielestäni ainoa oikea tapa – ei käyttäjältä pidä edellyttää, että muistaa aina laittaa mittauksen päälle ja pois, kuten joissain toisissa aktiviteettimittareissa. Surgessa automatiikka toimii hyvin, eikä esim. sohvalla makoilusta tullut virheellisiä merkintöjä.

Beddit Sleep Monitoriin verrattuna Surgen mittaus näytti olevan aika tarkka nukkumis- ja heräämisaikojen suhteen. (Beddit tosin toki näyttää myös kevyen ja syvän unen vaiheet, sekä mahdollisen kuorsauksen.)

Ihan täydellinen Surgen mittaus ei silti ole. Ainoa ärsyttävä puoli oli se, että Fitbitin mielestä olin aina joskus ollut hereillä keskellä yötä. Tällöin laite oli rekisteröinyt kaksi erillistä nukkumisaikaa, joiden välissä saattoi olla 2-40min. Sinänsä tämä ei ollut iso ongelma, koska applikaatiosta sai helposti pidennettyä toista sessiota ulottumaan edellisen alkuun asti, jolloin kokonaisaika täsmäsi. Kuitenkin tietty viikkonäkymä applikaatiossa ei osannut näyttää kokonaisaikaa, vaan näytti vain ensimmäisen session (esim. 4h26). Aika pieni ongelma, ja ehkä korjaantuu myöhemmissä päivityksissä.

fitbit unenmittaus
Fitbitin unianalyysi

Äänetön herätys

fitbit äänetön herätysOminaisuus, josta pidin paljon oli äänetön herätys värinällä. Surgeen saa applikaation kautta laitettua hälytysaikoja, jotka voi sitten Surgesta asettaa päälle tai pois.Hälytyksiä voi säätää toistumaan myös päivittäin, viikonloppuna tai arkipäivinä.

Hälytykset ovat äänettömiä ja toimivat värinällä. Erittäin kätevää, mikäli et halua herättää puolisoa aikaisin noustessa. Hälytyksen voi laittaa myös muistuttamaan itseä diskreetisti joistakin asioista pitkin päivää – voisi olla kätevä vaikkapa lääkekuurilla.

Hälytyksiä ei siis saa asetettua kuin Fitbitin applikaatiosta, mutta tämä on todennäköisesti jopa nopeampaa kuin kellon kanssa näprääminen. Ja koska hälytyksiä voi olla kellossa useita samaan aikaan (päällä tai pois), itselleni tämä toimi hyvin.

Loppuyhteenveto

Vaikka halusin todella pitää Surgesta, ja ulkonäköön ja moniin ominaisuuksiin olin erittäin tyytyväinen, jouduin palauttamaan sen, koska laite ei vain kerta kaikkisesti soveltunut siihen käyttötarkoitukseen johon olin sen ostanut ja johon sitä oli mainostettu.

Kenelle Surge voisi sopia?

Koska laite ei ole uinninkestävä (ainakaan virallisesti) ja akunkesto on rajoitettu, triathlonisteille tai ultrajuoksijoille Surgesta ei ole. Jos olet juoksija, joka haluaa ehdottomasti tarkan sykkeenmittauksen, laite ei ole sinulle. Mikäli etsit tarkkaa sykemittaria crossfitiin tai vastaaviin liikkuviin harjoituksiin salilla, laite ei ole sinulle.

Jos olet juoksija, joka haluaa GPS-kellon matkan ja vauhdin mittaukseen, ja mahdollisesti viitteellisen sykkeenmittauksen, laite voi olla sinulle ok. Mutta pelkkiä GPS-mittareita löytyy muitakin, halvemmalla. Toki voihan olla kyse myös yksilöllisistä rakenne-eroista, ja ehkä Surgen sykkeenmittaus toimii jollekin toiselle hyvin, kuka tietää.

Oman kokemukseni pohjalta oikeastaan suosittelisin Fitbit Surgea ainoastaan aktivisuusrannekkeeksi päivittäiseen käyttöön ja unen mittaukseen – mutta tähän käyttöön voi aivan yhtä hyvin valita Fitbit Flex -rannekkeen, joka on paljon pienempi ja vain n. 60-70 euron hintainen, tai Surgen “pikkuveljen” Fitbit Charge 140-150 eur. Tai jos haluaa myös sykkeenmittauksen, Fitbit Charge HR -laitteessa on sama optinen sykkeenmittaus kuin Surgessa, ja hinta ainakin 100e vähemmän.

Suurista odotuksista huolimatta valitettavasti Fitbit Surge ei täytä juuri sitä roolia ja positiointia, johon se tähtää ja jossa siitä olisi hyötyä. Ja niihin käyttötapauksiin, joissa se toimii, löytyy huomattavasti halvempiakin laitteita samoilla ominaisuuksilla. Siksi on vaikea suositella Surgea juuri kenellekään. Jäämme siis odottamaan seuraavaa sukupolvea, jossa toivottavasti sykkeenmittaus toimii paremmin.

 

-Miikka / Paljasjalkakengät.net

Onko sinulla (ollut) Fitbit Surge? Mikä on oma kokemuksesi? Tai onko sinulla jokin toinen optinen sykkeenmittaaja? Jätä oma arvostelusi tai kommenttisi alapuolelle kommenttiosioon!

 

Paljasjalkakengat.net - verkkokaupan ale

Jätä kommentti!

Optimized with PageSpeed Ninja